Op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Almelo? Kies voor Douwe Hoekstra!

Gaan jullie binnenkort trouwen? Gefeliciteerd! Jullie hebben dan een hoop te regelen zoals de trouwlocatie, locatie van het feest, een goede fotograaf en natuurlijk de bruidsjurk. Natuurlijk hebben jullie ook een trouwambtenaar nodig; iemand die jullie in het echt verbindt en de ceremonie leidt. Zijn jullie daarom op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Almelo? Kies dan voor Douwe Hoekstra, een zelfstandig trouwambtenaar uit Dedemsvaart- Overijssel.

Wat is een BABS?

De afkorting BABS betekent: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Normaal gesproken wordt een trouwambtenaar aan jullie toegewezen door de gemeente. Er bestaan echter ook zelfstandige trouwambtenaren. Zij zijn niet in dienst van de gemeente, daarom mogen ze in iedere gemeente als trouwambtenaar mensen in het echt met elkaar verbinden. Om zelfstandig trouwambtenaar of BABS te worden, moet hij of zij naar de rechtbank om een eed af te leggen.

Iedereen kan een BABS worden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat hij of zij in het huwelijk geloofd. Bovendien moet de toekomstig trouwambtenaar goed kunnen praten en goed aanvoelen hoe de verhouding tussen twee mensen is. Het is in sommige gemeentes ook mogelijk om BABS voor één dag te worden. Je doet dan een soort verkorte BABS cursus. Je zou dus ervoor kunnen kiezen om je te laten trouwen door je vader of beste vriendin. Niet iedere gemeente werkt hier echter aan mee.

Waarom kiezen voor een zelfstandige trouwambtenaar?

Traditioneel wordt een trouwambtenaar aan je toegewezen door de gemeente. Dit zijn ervaren mensen die dagelijks mensen in het echt aan elkaar verbinden. Hier kunnen hele leuke en goede trouwambtenaren tussen zitten, maar helaas ook minder leuke. Er is een mogelijkheid om bij de gemeente aan te geven wie jullie willen hebben. Maar als deze trouwambtenaar populair is, dan is de kans groot dat hij of zij bezet is op jullie trouwdag.

Als het jullie niet uitmaakt wie jullie trouwt, dan hoeven jullie er geen zorgen over te maken. Wil je zeker weten dat je een trouwambtenaar krijgt die jullie goed kent, jullie begrijpt en er daardoor een mooie ceremonie van maakt? Kies dan voor een zelfstandige trouwambtenaar!

Op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Almelo? Kies voor Douwe Hoekstra!

Hoe vind je een leuke trouwambtenaar?

De meeste zelfstandige trouwambtenaren bieden hun diensten aan via hun eigen website. Type: ´Zelfstandig trouwambtenaar´ in de zoekmachine en je krijgt een hoop keuzes. Daarna is het natuurlijk afgaan op je gevoel. Via de website kun je al een hoop zeggen over de trouwambtenaar. Ga op je gevoel af. Lijkt dit persoon je wel geschikt? Neem dan contact op om een afspraak te maken. In het gesprek kun je altijd bepalen of er een klik is. Deze klik is heel belangrijk, als die er niet is, dan kun je het best verder zoeken.

Het is daarom verstandig om op tijd op zoek te gaan naar jouw trouwambtenaar. Het kan even duren voordat je de geschikte gevonden hebt en ze hebben vaak een drukke agenda.

Op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Almelo? Kies voor Douwe Hoekstra!

Over Douwe Hoekstra

Ik ben Douwe Hoekstra, de zelfstandig trouwambtenaar die jullie bruiloft graag bijzonder maakt. Gespecialiseerd in het creëren van een persoonlijke ceremonie, luister ik naar jullie wensen.

Waar een trouwambtenaar van de gemeente vaak weinig tijd heeft, neem ik alle tijd om jullie beter te leren kennen. Ik vraag jullie het hemd van het lijf om een persoonlijk verhaal op te kunnen stellen.

Het belangrijkste vind ik dat het gevoel aan jullie kant goed is. Een goede klik is essentieel voor jullie perfecte trouwdag.

Hoe werkt het?

Of het nu gaat om een huwelijk in Overijssel of Amsterdam, het begint met een persoonlijke ontmoeting. In een kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen. We bespreken alle wensen die er zijn en ook vooral wat jullie niet willen. Het is immers jullie dag en dat houd ik zo. We bespreken de inhoud van de ceremonie, van de planning tot aan details als de ringen. Hier pas ik mijn verhaal op aan. Ik schrijf een persoonlijk verhaal dat draait om jullie en jullie liefde.

Kiezen jullie voor mij als trouwambtenaar in Almelo?

Ik maak graag kennis met jullie. Samen nemen wij de planning van jullie mooiste dag door. Ook probeer ik zoveel mogelijk over jullie te weten te komen. Ik zal vragen stellen over jullie ontmoeting, jullie relatie en de toekomst. Op deze manier kan ik de ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken voor jullie en alle gasten.

Op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Overijssel? Bel mij gerust voor vragen of het maken van een afspraak. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina