Trouwambtenaar of BABS Assen

Ben je op zoek naar een trouwambtenaar in Assen? De trouwambtenaar is een belangrijk persoon op jouw huwelijk, hij of zij kan jullie dag compleet maken. Een trouwambtenaar wordt ook wel eens een ceremoniespreker genoemd. Er zit echter wel degelijk verschil tussen de twee, niet alle ceremoniesprekers zijn namelijk beëdigd als trouwambtenaar. Maar wat doet een trouwambtenaar eigenlijk en wie kun je vragen om trouwambtenaar te zijn? In dit artikel kun je er alles over het lezen.

Wie mag trouwambtenaar zijn?

Een trouwambtenaar is de persoon die het woord gaat voeren tijdens het voltrekken van het huwelijk. Een ceremoniespreker is iemand die tijdens de gehele bruiloft alles aan elkaar praat. Het is dus belangrijk om goed van tevoren te bepalen wie de trouwambtenaar en/of ceremoniespreker wordt op jouw huwelijk. Je kunt hiervoor zelfs één van je vrienden of familieleden vragen. Het is wel verstandig om na te gaan of hij of zij dit wel wil en of degene gemakkelijk spreekt voor een publiek. Jouw vriend of familielid kan trouwambtenaar voor een dag worden of als ceremoniespreker fungeren. Er zal dan een officieel trouwambtenaar het huwelijk voltrekken volgens te wet. Deze trouwambtenaar kan bijvoorbeeld iemand van de gemeente Assen zijn of een zelfstandig trouwambtenaar in Assen.

Een trouwambtenaar die werkt voor de gemeente heet een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (afgekort met BABS). Een BABS heeft veel ervaring met huwelijken voltrekken en met het speechen op een bruiloft. Je kunt dus kiezen voor een BABS van jouw gemeente, een BABS van een andere gemeente of een zelfstandige trouwambtenaar. Dat is iemand die beëdigd is om huwelijken te voltrekken, maar niet in dienst van een bepaalde gemeente.

Waar vind je een BABS?

Stellen die gaan trouwen kiezen er steeds vaker voor om zelf een trouwambtenaar te kiezen of een ceremoniespreker. In sommige gevallen vragen ze dan iemand uit hun eigen vriendengroep of familie die goed kan spreken. In andere gevallen gaan ze op zoek naar een zelfstandige trouwambtenaar waar ze een goede klik mee hebben. De keus is geheel aan jullie. Maakt het jullie niet uit wie het huwelijk voltrekt? Dan kun je ook gewoon aangeven bij de gemeente dat je één van hun trouwambtenaren wilt. De gemeente wijst dan een trouwambtenaar toe.

BABS of trouwambtenaar Assen

Wat doet een trouwambtenaar?

Een trouwambtenaar neemt het woord tijdens het voltrekken van het huwelijk, maar daar gaat natuurlijk heel wat aan vooraf. Een trouwceremonie is het mooist als het heel persoonlijk is. Dat is vaak de reden waarom mensen er soms voor kiezen om iemand uit hun persoonlijke kring ceremoniespreker te laten zijn. Een goede trouwambtenaar gaat echter niet over één nacht ijs. Hij of zij zal veel informatie van je willen om een goed beeld van jullie te krijgen. Tijdens het eerste gesprek is het belangrijk om te zien of er een klik is tussen jullie en de trouwambtenaar. Is die klik er, dan kun je in gesprek gaan om elkaar nog beter te leren kennen en om jullie wensen kenbaar te maken. Wat willen jullie dat er besproken wordt? Zijn er leuke anekdotes die niemand van de familie verder weet? Hoe en wanneer hebben jullie elkaar ontmoet? Je zult allemaal vragen krijgen om jullie goed te leren kennen.

Daarnaast kunnen jullie belangrijke zaken bespreken zoals de datum en tijd van het huwelijk en hoe het draaiboek van deze mooie dag gaat verlopen. Het voordeel van je eigen trouwambtenaar in Assen uitzoeken is het feit dat je zeker weet dat er een klik is. Je kunt met vertrouwen de ceremonie tegemoet gaan en genieten van de mooiste dag uit jullie leven.

BABS of trouwambtenaar Assen

Over Douwe Hoekstra

Ik ben Douwe Hoekstra, de zelfstandig trouwambtenaar die jullie bruiloft graag bijzonder maakt. Gespecialiseerd in het creëren van een persoonlijke ceremonie, luister ik naar jullie wensen.

Waar een trouwambtenaar van de gemeente vaak weinig tijd heeft, neem ik alle tijd om jullie beter te leren kennen. Ik vraag jullie het hemd van het lijf om een persoonlijk verhaal op te kunnen stellen.

Het belangrijkste vind ik dat het gevoel aan jullie kant goed is. Een goede klik is essentieel voor jullie perfecte trouwdag.

Hoe werkt het?

Of het nu gaat om een huwelijk in Overijssel of Amsterdam, het begint met een persoonlijke ontmoeting. In een kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen. We bespreken alle wensen die er zijn en ook vooral wat jullie niet willen. Het is immers jullie dag en dat houd ik zo. We bespreken de inhoud van de ceremonie, van de planning tot aan details als de ringen. Hier pas ik mijn verhaal op aan. Ik schrijf een persoonlijk verhaal dat draait om jullie en jullie liefde.

Actief in heel Drenthe

Kiezen jullie voor mij als trouwambtenaar in Assen?

Ik maak graag kennis met jullie. Samen nemen wij de planning van jullie mooiste dag door. Ook probeer ik zoveel mogelijk over jullie te weten te komen. Ik zal vragen stellen over jullie ontmoeting, jullie relatie en de toekomst. Op deze manier kan ik de ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken voor jullie en alle gasten.

Op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Drenthe? Bel mij gerust voor vragen of het maken van een afspraak. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina