Trouwambtenaar of babs in de regio drenthe

Staat jullie mooie dag inmiddels gepland en zijn jullie nog op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Drenthe en omgeving? Allereerst van harte gefeliciteerd! Ik heb veel ervaring als trouwambtenaar in de regio Drenthe en met veel plezier verzorg ik ook de ceremonie op jullie bruiloft!

Er komt nogal wat kijken bij het plannen van jullie trouwdag. Het feest, de ceremonie, de aankleding, de gasten en natuurlijk de trouwambtenaar. Ik, als trouwambtenaar in Drenthe, wil jullie graag begeleiden in de periode voorafgaand aan de ceremonie om jullie uiteindelijk officieel, voor altijd in de echt te verbinden.

Wat doet een trouwambtenaar precies?

Een trouwambtenaar voert de huwelijksvoltrekking uit. De trouwambtenaar doet dit vaak door middel van een speech, gevolgd door de officiële huwelijksvoltrekking. Wanneer jullie kiezen voor een ambtenaar van de gemeente, krijgen jullie een aantal weken voor het huwelijk een trouwambtenaar aangewezen. 

Het is vaak niet mogelijk om dan zelf een keuze te maken. Wanneer jullie kiezen voor een onafhankelijke trouwambtenaar in Drenthe, zoals ik, is deze keuze er wel. Ook is er dan meer ruimte om de mogelijkheden voor de ceremonie te bespreken en naar wens in te vullen.

Het is ontzettend belangrijk dat er sprake is van een klik tussen de trouwambtenaar en het bruidspaar. Daarom is een ontmoeting tussen beide partijen van groot belang. Na deze eerste ontmoeting kunnen jullie nog besluiten om voor een andere trouwambtenaar in Drenthe te kiezen.

Trouwambtenaar of BABS in de regio Drenthe
Trouwambtenaar of BABS in de regio Drenthe

Waar staat BABS voor?

BABS is een afkorting voor Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand. Een persoon met deze functie mag een wettig huwelijk voltrekken voor de gewenste gemeente, maar een BABS is niet in dienst van de gemeente. Wanneer jullie gaan trouwen en zelf willen kiezen wie de huwelijksvoltrekking uitvoert, komen jullie al snel uit bij een BABS. 

Als jullie kiezen voor een BABS in Drenthe, is er wel iemand van de gemeente op de achtergrond aanwezig. Deze ABS, ambtenaar van de burgerlijke stand, ziet erop toe dat de ceremonie op de juiste manier verloopt en brengt de trouwakte mee.

Wat doet een trouwambtenaar of BABS?

Een BABS verzorgt jullie persoonlijke invulling van jullie huwelijksceremonie. Vrijwel alles is mogelijk wanneer jullie mij inschakelen als trouwambtenaar. Ik zal er alles aan doen om jullie wensen mogelijk te maken en de ceremonie zo persoonlijk en ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Over Douwe Hoekstra: mannelijke trouwambtenaar

De trouwdag moet één van de mooiste dagen van je leven zijn. Ook is het belangrijk dat deze dag volledig om jullie en jullie liefde draait. Daarom bespreken wij samen wat jullie wel en niet willen tijdens de ceremonie. Voor iedere wens is er ruimte. Wil je een klassieke ceremonie of wil je dit moment liever een meer moderne invulling geven? Jullie wens is leidend! Niets is mij te gek. Zo hoeven jullie, als bruidspaar, alleen oog te hebben voor elkaar.

Kiezen jullie voor mij als trouwambtenaar in Drenthe?

Ik maak graag kennis met jullie. Samen nemen wij de planning van jullie mooiste dag door. Ook probeer ik zoveel mogelijk over jullie te weten te komen. Ik zal vragen stellen over jullie ontmoeting, jullie relatie en de toekomst. Op deze manier kan ik de ceremonie zo persoonlijk mogelijk maken voor jullie en alle gasten.

Op zoek naar een trouwambtenaar of BABS in Drenthe? Bel mij gerust voor vragen of het maken van een afspraak. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina