Hoe vind je een geschikte DJ voor festivals?

Ben je van plan een festival te organiseren en ben je daarom op zoek naar een geschikte DJ voor festivals? Club en festival deejays zijn waarschijnlijk de meest bekende en herkenbare deejays van alle verschillende DJ-stijlen. Een bar heeft vaak zijn eigen vaste DJ, club en festival deejays verplaatsen juist van dag op dag en week naar week, van festival naar club. Ze draaien op verschillende locaties en worden geboekt voor evenementen via een bureau of door een promotor.

Maar hoe weet je of een DJ geschikt is voor jouw festival? In dit artikel geven we je antwoorden en tips.

Waar moet een festival DJ aan voldoen?

Niet iedere DJ kan zomaar op een festival draaien. Ten eerste moet een DJ ervaren zijn, hij of zij moet de kwaliteit leveren dat verwacht wordt van een festival DJ. Het publiek dat naar een festival gaat, komt er voor een feest, maar ze komen ook veelal voor kwaliteit. Het is vaak een zeer kritisch publiek. Daarnaast moet de DJ er goed tegen kunnen op voor veel mensen op te treden. Dat kan nog wel eens een flinke stap zijn voor deejays die gewend zijn om in een bar of kleine club te draaien, hoe talentvol de DJ ook is.

Het is de bedoeling van een festival dat het publiek vermaakt wordt. De connectie tussen de DJ en het publiek moet daarom goed zijn. De DJ moet aanvoelen wat zijn of haar publiek wilt horen en daarop in kunnen spelen.

HOE VIND JE EEN GESCHIKTE DJ VOOR FESTIVALS?​

Hoe herken je een goede festival DJ?

Er bestaan heel veel goede deejays. Niet allemaal zijn ze echter geschikt als festival DJ. Een goede festival DJ moet natuurlijk perfect zijn draaitafel kunnen bedienen, maar hij is vooral herkenbaar aan zijn publiek. De festival DJ wil eigenlijk één zijn met de mensen voor hem op de dansvloer. Hij voelt de sfeer aan en zijn keus voor de muziek wordt aangepast om de stemming van zijn fans.

Waar vind je de juiste DJ voor festivals?

Een DJ voor festivals kun je op verschillende manieren vinden en boeken. De meeste bekende en grote deejays kun je boeken via speciale boekingsbureaus voor deejays. Daarnaast bieden heel veel deejays hun diensten aan op kleinere boekingswebsites. Er bestaan echter ook verschillende deejays die een eigen website hebben. Een groot voordeel hiervan is dat je een goed beeld kan krijgen van de DJ. De DJ zal zichzelf voorstellen op de website, zijn of haar muziekstijlen zullen vermeld staan en misschien staat er zelfs een link naar zijn of haar online muziek, zoals op Spotify.

Om de juiste DJ te kiezen is het vooral belangrijk om te bepalen wat voor soort muziek je op het festival wilt. Niet iedere DJ draait alle stijlen. Je kunt daarom op zoek gaan naar een allround DJ die verschillende soorten muziek draait of naar een DJ die zich specialiseert in de muziek die op het festival gedraaid moet worden. 

HOE VIND JE EEN GESCHIKTE DJ VOOR FESTIVALS?​

Welke muziek draait een DJ?

Ben jij op zoek naar een DJ voor festivals? Mijn naam is Douwe Hoekstra, ik ben DJ, entertainer, presentator, Voice Over, stemacteur en sinds enige tijd ook zelfstandig trouwambtenaar.

Je kunt mij inhuren als DJ voor allerlei soorten feesten, ik ben dan ook een allround DJ. Ik vind het heel leuk om op kleine feestjes te draaien. Het nauwe contact met mensen staat mij erg aan, bovendien vind ik het mooi om met een kleine groep mensen een geweldig feest te bouwen.

Hoe werkt het?

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we samen alle belangrijke punten met betrekking tot het feest. Wanneer je mij boekt als DJ ben ik verantwoordelijk voor het draaien van de muziek die jij wilt horen. Maar ik denk ook graag mee over de andere aspecten van het feest. Ik heb veel ervaring en deze kennis deel ik graag met je! Daarnaast bespreken we aankleding, de visuals en andere details voor de betreffende dag. Samen zorgen we voor een complete voorbereiding van het feest.

DJ voor kleine feestjes

Wil je meer weten over mijn diensten of mij inschakelen als DJ?

Je boekt mij als allround DJ:

Wat ontzettend leuk! Laten we snel kennismaken en beginnen aan de organisatie van een fantastisch feest. Ik heb er zin in!

Ik kijk er naar uit om kennis te maken en samen de wensen voor het feest door te nemen. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina