Ceremoniespreker

Een ceremoniespreker; heb jij daar wel eens van gehoord? De term ceremoniemeester kennen de meeste mensen wel. Dat is een gastheer of gastvrouw op een bepaalde ceremonie. Je kunt dan denken aan een huwelijk of een begrafenis, maar ook aan een toneelvoorstelling of een feest. De ceremoniemeester is een soort organisator die het gehele gebeuren in goede banen leidt. Bij een huwelijk zorgt de ceremoniemeester bijvoorbeeld voor een draaiboek en daarnaast kondigt de ceremoniemeester optredens aan of wijst mensen naar de juiste tafels bij een formeel diner. Maar een ceremoniespreker, wat kun je van hem of haar verwachten?

Wat doet een ceremoniespreker?

Een ceremoniespreker is iemand die tijdens een bepaalde ceremonie het woord neemt. Je kunt dan denken aan een spreker tijdens een huwelijksfeest. Een ceremoniemeester is meestal degene die bij een huwelijk het woord neemt, vaak kiezen mensen een broer of zus of vriend of vriendin uit als ceremoniemeester. Niet iedereen vindt het echter leuk om voor een publiek het woord te doen. In zo’n geval zou je kunnen kiezen voor een ceremoniespreker.

De ceremoniespreker kan bijvoorbeeld iedereen welkom heten bij de huwelijksceremonie, een speech houden of zelfs het huwelijk voltrekken. Dit kan echter alleen als de ceremoniespreker ook een trouwambtenaar is. Er is namelijk een verschil tussen een trouwambtenaar en een ceremoniespreker. Een trouwambtenaar mag een stel voor de wet trouwen, maar een ceremoniespreker niet.

Voordelen ceremoniespreker

Het inhuren van een ceremoniespreker heeft bepaalde voordelen. Deze voordelen zijn:

  • Een ceremoniespreker is iemand die makkelijk uit zijn of haar woorden komt. Bovendien zorg je ervoor dat de ceremonie op een professionele manier geleid wordt;
  • Door een ceremoniespreker in te huren belast je geen vrienden en familieleden met een taak die ze eigenlijk niet willen;
  • Je kunt met de ceremoniespreker alles van te voren bespreken. Daardoor weet je zeker dat er geen ‘grappige’ anekdotes verteld worden die voor scheve gezichten bij bepaalde gasten kunnen zorgen;
  • Het is leuk voor de gasten om te luisteren naar iemand die op professionele en leuke manier over jullie en de familie vertelt.
Ceremoniespreker

Hoe gaat een ceremoniespreker te werk?

Er komt een hoop kijken bij het regelen van een huwelijk. Om de samenwerking met de ceremoniespreker goed te laten verlopen is het daarom belangrijk om te weten wat zijn of haar werkwijze is. Een goede ceremoniespreker vindt het heel belangrijk om jullie goed te leren kennen, alleen dan zal hij of zij een goede ceremoniespreker zijn. Een uitgebreid gesprek tussen jullie en ceremoniespreker is daarom van groot belang. Door een gesprek aan te gaan weet je ook onmiddellijk of er een klik is tussen jullie, dit is heel belangrijk. Het voltrekken van een huwelijk is een belangrijke stap in het leven, daarom wil je natuurlijk wel dat het door iemand gedaan wordt waar je een klik mee hebt.

Tijdens het gesprek zal de ceremoniespreker jullie het hemd van het lijf vragen. Dit doen ze om jullie zo goed mogelijk te leren kennen. Een ceremonie wordt namelijk echt onvergetelijk als het heel persoonlijk is. Waarschijnlijk zal de ceremoniespreker vragen hoe jullie elkaar hebben leren kennen, wat jullie persoonlijkheden zijn, maar ook juist de kleine details zijn ook erg leuk om naar voren te brengen. Na het gesprek gaat de ceremoniespreker aan de slag om een mooi persoonlijk verhaal over jullie te maken.

BABS of trouwambtenaar Assen

Over Douwe Hoekstra

Ben je op zoek naar een leuke ceremoniespreker voor jouw huwelijk? Kies dan voor mij, mijn naam is Douwe Hoekstra. Het grote voordeel dat ik je kan bieden is dat ik naast ceremoniespreker ook trouwambtenaar ben. Ik zou jullie daarom kunnen helpen bij het voltrekken van het huwelijk en bovendien als ceremoniespreker tijdens jullie huwelijksfeest fungeren.

Een huwelijksdag is een bijzondere dag waarin jullie samenzijn centraal staat. Hier wil ik dan ook de nadruk op leggen. Daarnaast vind ik het vervullen van jullie wensen heel belangrijk. Daarom hou ik jullie wensen aan, maar let ik ook goed op wat jullie juist niet willen op deze dag. Voor mij is geen enkele wens te gek, dus geef het gerust aan.

Ceremoniespreker inschakelen?

Hebben jullie interesse in mijn diensten als trouwambtenaar en ceremoniespreker?

Bel mij gerust voor vragen of het maken van een afspraak. Ik ben bereikbaar per telefoon (0523 – 851 111) of e-mail (douwe@douwehoekstra.com). Ook kun je contact opnemen via het contactformulier.

Deel deze pagina